Module 9: De eiwittransitie
- Wat is de eiwittransitie en waarom is deze belangrijk?
- Wat zijn toekomstbestendige voedselsystemen en voedingspatronen?
Er vindt een verschuiving plaats in het Nederlandse voedingspatroon, naar minder dierlijk en meer plantaardig eiwit. Module 9: De eiwittransitie gaat in op de eiwittransitie in Nederland en het onderzoek van de Gezondheidsraad daarnaar. De verschuiving naar meer plantaardig eiwit is niet alleen duurzamer, maar ook gezonder voor mensen. De Gezondheidsraad heeft ook onderzocht of mensen dan genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.
De module bespreekt daarnaast toekomstbestendige voedselsystemen en voedingspatronen, die ervoor zorgen dat iedereen op aarde voldoende en voedzaam eten heeft, nu en in de toekomst. Hierbij wordt rekening gehouden met de planetaire grenzen, zoals klimaatverandering, biodiversiteit en landgebruik. Deze informatie is interessant als je benieuwd bent welke ontwikkelingen nu al spelen en welke kant we op kunnen gaan bewegen in de toekomst.
Ontdek ook de andere modules:
- Module 1: Wegwijs op mindervleeseten.nl
- Module 2: Gezond vlees vervangen
- Module 3: Een dag zonder vlees
- Module 4: Gezondere keuzes als je wel vlees eet
- Module 5: Duurzame keuzes maken
- Module 6: Gezond voedingspatroon met minder vlees
- Module 7: Voedingspatroon structureel aanpassen
- Module 8: Duurzaamheidsvoordelen minder vlees
Wil je toegang tot alle informatie en inspiratie?
Voor slechts 24,95 (eenmalig) krijg je een jaar lang volledige toegang tot ruim 300 pagina's met alle informatie!
- Maak nu eerst een account aan
- Betaal daarna veilig via iDEAL of Bancontact
- En je kunt meteen aan de slag!